Obiščite Taverno in doživite njeno edinstveno atmosfero

Odločite se za izlet po Jeruzalemskih gričih in obiščite Taverno, kjer vas bo očarala intimna domačnost in ob slastnih lokalnih specialitetah in vinih Kupljen se bo vaš obisk spremenil v doživetje, ki ga boste želeli ponoviti. Morda pa vas naše sobe in romantični razgledi s terase, da ostanete še dlje.

Ponudba

 • Domače in klasične jedi

  Potešite lakoto z okusnimi jedmi, ki jih prilagajamo sezoni in vašemu okusu. Ponujamo vam:

  • hladne predjedi

  • juhe

  • tople predjedi

  • jedi po naročilu

  • pizze

  • priloge

  • ribe

  • solate

  • sire

  • sladice

  • jedi za najmlajše

  • posebno sezonsko ponudbo

 • Vinoteka in vinske degustacije

  Obseg naših vrhunskih vin Kupljen je tako bogat, da lahko ustrežemo tudi najbolj zahtevnim gostom. V vinoteki Taverne vam bomo postregli z našimi vini, ki jih lahko degustirate in/ali kupite za domov: sveža sadna vina z belo etiketo linije Premium kot so Šipon, Chardonnay, Sauvignon, Renski Rizling, Sivi Pinot in Modri pinot. Na voljo so tudi vina zorjena v hrastovih sodih linije Stars of Stiria: Sirius, Passion, Aledbaran, Loona, White Star, Skywalker, Bellatrix in Red Star.Za vinske degustacije vas vljudno prosimo, da svoj prihod predhodno najavite (041 920 500, Dino).

   

   

   

 • Prenočišča

  Pričakujemo vas z osmimi dvoposteljnimi in eno večjo sobo, opremljeno s tremi posteljami. Vse sobe imajo kopalnico, TV, telefon in možnost priklopa na internet. Sobe so na zahodni strani gostišča, kar zagotavlja prijetne večere ob sončnem zahodu. V ceno nočitve je vključen tudi zajtrk.

 • Letni vrt

  Taverna leži na vrhu hribčka, ki ponuja zares lep razgled daleč naokoli. Na čudoviti terasi, ki je bila lani na Siolu izbrana med deset najlepših teras v Sloveniji, lahko v toplih poletnih večerih in tudi sicer, v lepem vremenu, uživate vsaj šest mesecev na leto, pogosto pa tudi ob sončnih zimskih dnevih. Ob jasnem vremenu pogled seže vse do Varaždina, spodnje Avstrije, zahodne Madžarske, Pohorja in Panonske nižine.

 • Dogodki / zaključene družbe

  Taverna je znana tudi po tem, da se v njej vedno kaj dogaja. Prirejamo Valentinov ples z duom Petras, posebno večerjo in hišnim presenečenjem za vse zaljubljence. Nekaj posebnega je pustovanje, ki se konča z nagradami za najboljše maske. Veselo je poleti, ko 15. avgusta prleški fantje ob spremljavi domačih muzikantov postavijo klopotec, ki je izdelan na starinski način. Velik praznik je trgatev, ki običajno poteka septembra in oktobra, dogajanje iz vinogradov se proti večeru preseli v Taverno. 11. novembra napoči trenutek, ko mošt postane vino in gostje lahko prvi poskusijo prvo vino leta, to je Kuplje-Novo, mlado vino. Uvod v božično-novoletno praznovanje naredimo že novembra, na 1. advent, ko se na terasi postavi in začne polniti več kot dva metra visoka edinstvena božično/vinska jelka. Na posebni konstrukciji je prostora za 570 okraskov – steklenic in do silvestrovega gostje Taverne zapolnijo vsa mesta s Kupljenovimi buteljkami, seveda že izpraznjenimi. Vstop v novo leto pospremimo z ognjemetom, zabava pa običajno traja vse do jutra. Priporočamo, da za dogodke rezervirate mizo, lahko tudi sobo (tel. 02 719 41 28).

   

  Zaključene družbe lahko za svoj dogodek najamejo celo Taverno. Gostje imajo možnost ob dobri hrani in vinu uživati v glavnem prostoru, na galeriji, v lovski sobi in na zunanji terasi. Gostišče lahko sprejme do 130 gostov, ko ni glasbe, ali do 70 gostov ob večerih z glasbo, 50 dodatnih sedišč pa je še na letnem vrtu.

 • Aktivnosti

  Jeruzalem z okolico vas bo očaral tako z naravnimi bogastvi kot s kulturno dediščino. V Prlekiji si poleg kulinaričnih razvajanj in degustacij lokalnih specialitet ter vina lahko privoščite tudi sprostitev v termah, kolesarjenje po jeruzalemskih goricah ter oglede lokalnih znamenitosti.

  2,8 km od Taverne je (slovenski) Jeruzalem, poimenovan po nemškem križarskem redu, ki je v 13. stol. po vrnitvi iz križarskih vojnn tu in v Veliki nedeli od cesarja F. Ptujskega II. za nagrado prejel svoja posestva. 

  Če prihajate k nam na dopust, vikend oddih ali izlet, vam predlagamo, da se odločite za: 

  -  obisk zadnjega Mlina na Muri, Veržej;

  -  pohod po slovenski Jakobovi poti -slovenski Camino;

  -  sprehod po naravnem rezervatu Ormoške lagune in Ormoški grad;

  -  degustacija štajersko  - prekmurskega bučnega olja;

  -  obisk raznih bližnjih term: npr Hotel Bioterme Mala Nedelja;

  Terme BanovciTerme 3000- Moravske topliceTerme Radenci;

  Če boste ostali več dni pa seveda obiščite še ostale vinske kleti/gostišča v okolici. Za morebitne ostale ideje za izlete pa je na voljo tudi spletna stran Destinacije Jeruzalem

  ali turistični urad TIC Ormož.

  Sledite nas lahko tudi na našem Facebooku:

  https://www.facebook.com/tavernakupljen/

  https://www.facebook.com/VinoKupljen/

Kontakt

Gostišče TAVERNA

Jeruzalem–Svetinje 21
Dino Kruhoberec s.p.
Svetinje 21
SLO-2259 Ivanjkovci

 

Kontakti za rezervacije:

Tel:+386 (0) 2 7194 128
Mobile: +386 (0) 41 920 500
E-naslov: info@kupljen.com

 

Delovni čas:

11:00 - 23:00 (ponedeljek - nedelja)

 

GPS navigacija za Taverno Kupljen

46° 28' 8.63" N
16° 10' 19.12" E

Lokacija na zemljevidu.Povpraševanje

Vas zanima degustacija vin, naša kulinarika, organizacija dogodka ali nočitev? Zaupajte nam svoje želje, mi pa vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.